ÜNYE İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

2019-2020 GÜZ YARIYILI DERS KAYITLARINDA UYULMASI GEREKEN İLKELER

2019-2020  GÜZ YARIYILI DERS KAYITLARINDA UYULMASI GEREKEN İLKELER

 

-         2019-2020 öğretim yılı güz yarıyılı ders kayıtları 09-15 Eylül 2019 tarihleri, danışman onayları ise 09-19 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. Öğrenciler, belirtilen tarihler arasında kayıtlarını öğrenci otomasyonu üzerinden, şifreleri ile yapacak, sınıf danışmanları tarafından belirtilen tarihe kadar onaylama işlemi yapılacaktır.

 

-         Lisans Programları, haftalık ders Programları ve sınıf danışmanları listesi web sayfamızda ilan edilmiştir. Öğrenciler alaniçi ve alandışı seçmeli dersleri seçerken, haftalık ders Programına göre kontrol edecek, aynı zaman dilimine denk gelen derslerden sadece 1 tanesi seçilecek, bu duruma aykırı seçilen derslere danışmanca onay verilmeyecektir. Seçmeli derslere kayıtlanan öğrenci sayısı “10” kişininaltına düşmesi durumunda diğer seçmeli derslerden birine kayıt yaptıracaktır.

 

-         Programlarda açılmayan seçmeli veya eski lisans programlarındaki derslerden, devam şartını yerine getirerek başarısız olan öğrenciler için sadece sınavları yapmak üzere görevlendirme yapılmış olup, belirtilen derslerden devamsızlıktan kalan öğrenciler ise, bu derslerin yerine açılan derslerden uygun olanı almak istediklerine dair yazacakları dilekçelerini Bölüm Başkanlığına verilmesi gerekmektedir.

-          

-         Onaylama işlemi tamamlandıktan sonra seçmeli ders değiştirme talepleri geçerli mazeret olmadığı sürece kabul edilmeyecektir.

 

-         Ders kayıtlarında öğrencilerin danışman onayı sürecini takip etmeleri, eksik veya yanlış derse kayıtlanmaları halinde ekle sil (20 Eylül-4 Ekim 2019) tarihleri arasında derslerini eklemeleri, ders ekle-silme süresi geçtikten sonra başvuru yapılması durumunda ders eklemesi yapılmayacaktır.

 

-         45 AKTS’yi aşan mezuniyet aşamasında olan olan 4. Sınıf öğrencilere ilave ders için bölüm başkanlığına dilekçe ile başvuru yapmaları gerekmektedir. Dilekçeler topluca danışman onayı ve bölüm başkanlığının görüşü ile birlikte Yönetim Kurulu alınmak üzere süresi içinde Dekanlığa gönderilecektir.

 

-         Öğrenciler öncelikle alttan kalan derslere kayıtlanmaları ve sonra bulunduğu sınıfın derslerini seçmeleri gerekmektedir.

 

Lisans Programları İçin TIKLAYINIZ..

Ders Programları İçin TIKLAYINIZ..

Danışman Listeleri İçin TIKLAYINIZ..


Eklenme Tarihi : 05-09-2019 10:14:41