ÜNYE İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

Fakültemizde Online Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Üniversitemiz eğitim birimlerinin 2019-2020 Eğitim Öğretim Dönemi online mezuniyet törenleri gerçekleştirildi.

Covid-19 pandemisi nedeniyle fiziki ortamda yapılamayan mezuniyet törenleri uzaktan erişim yöntemiyle sanal ortamda düzenlenerek Üniversitemiz Uzaktan Eğitim Merkezi’nin You Tube kanalı üzerinden canlı olarak yayınlandı.

Dönem birincisi olan Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü öğrencisi Sedef ÖZTÜRK'ün konuşmasının ardından konuşan, Fakültemiz Dekanı Prof.Dr. Gürol ÖZCÜRE, konuşmasında; 

2020 Yılı sonu itibariyle 1745 öğrencinin 4 bölümde lisans ve 21 öğrencinin yüksek lisans eğitimi gördüğü fakültemizde, 11.700 m2 açık ve 6.400 m2 kapalı alanda 44 akademik öğretim üyesi ve elemanı ve 15 memur ile hizmet vermektedir. 1994 Yılında ilk kez öğrenci alınmaya başlanmış ve bu yıl İşletme Bölümümüzün 23’inci, İktisat Bölümümüzün 19’uncu Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümümüzün 6. ve Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümümüzün 5. dönem olmak üzere bu zamana kadar toplam 4 bin 690 öğrencimizi mezun ettik ve bu yıl da 668 öğrencimizi mezun vermenin onur ve sevincini yaşıyoruz. Sevgili mezunlarımız, Fakültemiz 1994 yılında kurulduğunda birçoğunuz henüz dünyaya gelmemiştiniz, fakültemizin kuruluşunun üzerinden 26 yıl geçti. Zamanla fakültemizin öğretim üyesi kadrosu gelişti, fiziki altyapımızı da iyileştirdik.

Siz fakültemize geldiğinizde yıl 2016 idi, ancak, zaman çok hızlı geçiyor ve işte bugün sizi mezun ederek, uğurluyoruz. Elbette görevimiz devam ediyor; sizden sonraki nesilleri de hatta daha sonrakileri ve bir daha sonrakileri de eğitmek, topluma ve insanlığa faydalı bireyler haline gelebilmelerinde bilgi ve donanımımızı sizinle olduğu gibi onlarla da paylaşmaktan hep büyük mutluluk duyup, keyif alacağız. Belki birisi sizin bir yakınınız veya evladınız olacak.

Türkiye’nin deniz kenarında ve çok güzel bir doğal kampüs ortamında 1994 yılından günümüze kadar lisans ve yüksek lisans eğitimi veren fakültemiz biraz önce de söyledim çok hızlı bir şekilde akademik kadro ve fiziki alan açısından gelişimini sürdürerek bu günlere gelmiştir. Ancak, bununla da yetinmeyen üniversitemiz üzerinden 25 yılı aşkın bir süre geçtikten sonra yeni bir fakülte inşaatına yeni bir eğitim kampüsünde başlamak için hazırlıklarını sürdürmektedir.  Biliyorum bunu da kısa bir süre içinde değerli rektörümüz ve Ünyeli hayırseverlerin desteği ile başaracağız.   

Değerli veliler, dört yıl önce bize emanet ettiğiniz evlatlarınızı artık iş yaşamına alanında yetişmiş birer iktisatçı, işletmeci, çalışma ekonomisti ve endüstri ilişkileri uzmanı, siyaset bilimcisi ve kamu yönetimcisi olarak yetiştirdik ve size teslim ediyoruz. Mezunlarımıza çalışma yaşamının zorlu yollarında başarılar diliyoruz.   

Dolayısıyla, öğrencilerimizi teorik ve pratik bilgilerle donatarak yeteneklerinin geliştirilmesine vesile olan tüm hocalarımıza ve bizlere desteğini esirgemeyen rektörümüz Prof.Dr. Ali AKDOĞAN’a teşekkür ediyorum. Yine, bin bir emekle öğrencilerimizi yetiştiren anne babalarına saygılar sunuyor; öğrencilerimize başarı, pandemi günlerinde ve tüm hayatınızda sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir gelecek diliyorum.

Son olarak ekleyecek olursam, sevgili gençler, artık yolun sonuna gelmiş bulunuyorsunuz. Kendinize ve mesleğinize saygılı olunuz. İnsanlık ve meslek onurunuzu daima koruyunuz. Vatanın her karış toprağı sizindir. “Yolunuz aydın, bahtınız açık olsun”. Üniversitemizde aldığınız geniş tabanlı eğitim ile meslek odaklı dersler yanında, insanı insan yapan bilgi ve birikimin çeşitli boyutlarını da tattınız.

Bundan sonraki yaşamınızda da sanat, kültür ve sporu ihmal etmeyin ve sakın başarı hırsına kapılıp sadece mesleğe odaklı kalmayın. Günün sonunda önemli olanın yaptığınız her işte birlikte çalıştığınız ve etkilediğiniz insanlar olduğunu unutmayın.

Sizler yarının işletmecileri, ekonomistleri, çalışma ekonomistleri, siyaset bilimcileri ve kamu yönetimcileri olarak yarınımızın sahipleri ve ülkemizin geleceğisiniz.

Sadece başarı ve sonuç odaklı değil, aynı zamanda insan odaklı olun.

Daima pozitif, yapıcı ve mütevazi olun.

Hayatta ne ile karşılaşırsanız karşılaşın, heves ve heyecanınızı sakın ola ki kaybetmeyin.

Unutmayın ki, her bireyin içinde yaşadığı topluma yapabileceği en güzel katkı, kendi içindeki heves ve heyecanı en iyi şekilde yaşamasıdır.

Merak dürtünüzü takip etmekten vazgeçmeyin, hiçbir şeyi kendi akıl süzgecinizden geçirmeden kabul etmeyin.

Size gösterilen yollardan yürümeyin; kendi yol ve patikalarınızı oluşturun ki, başkaları da o yeni yollardan ve patikalardan yürüyebilsin.

Ancak gönülden sevdiğiniz işlerde en başarılı olabilirsiniz. Dolayısı ile ülkenize ve insanlığa katkınız da en çok ve en iyi olur.

Gördüğünüz hataları ve eksiklikleri, yeni şeyler öğrenmek için fırsatlar olarak değerlendirin.

Ne yaparsanız yapın, yazılı ve sözlü iletişiminize özen gösterin, doğru yazın ve düzgün konuşun. Meramınızı açık, berrak, kısa ve öz bir şekilde anlatmaya çalışın. Türkçeyi de, ingilizceyi de itinalı ve karıştırmadan kulanın.

Üniversiteniz ile bağlarınızı sıcak ve sıkı tutmanızı diliyorum. Biz sizleri unutmayacağız, biz sizleri hep özleyeceğiz ve biz sizleri hep alkışlıyor olacağız.

Tüm yaşamınızın sağlık, mutluluk, heyecan ve başarı ile dolu olmasını dilerim, dedi.

Programın devamında video kayıt ile mezun öğrencilere seslenen Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Bugün, uzun ve meşakkatli bir eğitim sürecini geride bırakarak gösterdiğiniz başarılı çalışmalarınız neticesinde mezun oluyorsunuz. Bir dönemin bitişini, aynı zamanda yeni başlangıçları ifade eden mezuniyet, hedefe varmak için çıkılan yoldaki ilk adımı ifade etmektedir. Emek ve gayretleriniz sonucunda elde ettiğiniz bu başarınızda öncelikle mezun olan siz değerli öğrencilerimizi tebrik ediyor ve sizlerin en iyi şekilde yetişmesi için özverili çalışmalar yürüten değerli öğretim elemanlarımızı, evlatları için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan değerli ailelerinizi kutluyorum.” dedi.

Ordu Üniversitesinin gerek akademik ve fiziki gelişimi gerekse sürekli gelişen teknolojik ve bilimsel alt yapısıyla başarı grafiğini her geçen dönem yükseltmeye devam ettiğini belirten Rektör Akdoğan, “Üniversitemizin ulusal ve uluslararası arenada saygın bir üniversite imajı sağlaması yolunda çalışmalar gerçekleştirerek ülkemizdeki ve dünyadaki üniversiteler arasındaki yerimizi her geçen yıl yukarılara taşımaktayız. Bu başarı tüm paydaşlarımızla birlikte yürüttüğümüz istikrarlı bir çalışmanın ortak ürünüdür. Ülkemiz için çağın gereklerini yerine getiren, geçmişin hazinelerinden faydalanarak geleceğimizi hazırlayan, tarih ve medeniyet bilincine sahip nitelikli insan gücü yetiştirilmesi büyük önem arz etmektedir. Üniversiteler de bu misyon doğrultusunda araştıran, sorgulayan, bilgi üreten ve üretilen bilgiyi toplumun yararına kullanmayı öngören ve en önemlisi de nitelikli insan gücü yetiştiren kurumlardır. Bizler, büyük bir özveriyle edinmiş olduğumuz birikim ve deneyimi öğrencilerimize aktarmada, bölgemize ve ülkemize hizmet etme sorumluluğu taşıyan bir üniversitenin mensupları olarak bilginin güç, bilimsel üretimin üstünlük ve bilgi paylaşımının esas olduğu kanaatini taşımaktayız.” diye konuştu.

2019-2020 Eğitim Öğretim Dönemi’nde  Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi birincisi Sedef Öztürk, oldu..

MEZUNİYET TÖRENİ VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN  TIKLAYINIZ


Eklenme Tarihi : 17-08-2020 10:01:50