Fakültemiz Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Öğrencileri Öğrenci Kongresine Katıldı.

8. Mülkiye Genç Sosyal Politikacılar Kongresi 22-23 Ekim 2015 tarihlerinde Ankara’da Siyasal Bilgiler Fakültesinde gerçekleştirilmiştir. Kongrede Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin ve Sosyal Politika alanında çalışmalar yapan genç araştırmacıların çalışmaları yer almaktadır. Ayrıca her yıl kongre kapsamında Sosyal Politika alanının önemli değerlerinden biri olan Prof. Dr. Cahit Talas Sosyal Politika Ödülü de verilmektedir.

Kongrede bu yıl “Sendikal Kriz ve Grevler”, “Sosyal Politikanın Kıyısında: Çocuklar ve Gençler”, “İşgücü Piyasasında Ayrımcılık”, “Türkiye’de Kadın Emeğinin Halleri”, “Emeğe Sermaye Kapanı: Taşeronluk” ve “Sosyal Politikada Güncel Sorun Alanları” başlıklı oturumlar gerçekleştirilmiştir.

8 yıldır düzenli olarak gerçekleştirilen kongreye 3 yıldır Ordu Üniversitesi Ünye İİBF Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişleri Bölümü öğrencileri de aktif olarak katılmaktadır. Bu yıl da İlknur Maral, Birsel Çetin, Esra Aysan ve Oya Ocak isimli öğrencilerimiz kongrede bildiri sunmuştur. Ayrıca dinleyici olarak da öğrencilerimiz kongreye katılımda bulunmuşlardır.