Hamsi Şöleni

Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ ve Dekan Prof.Dr. Tevfik NOYAN’ın evsahipliğinde Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde 10.12.2015’de “Hamsi Şöleni” gerçekleştirildi. Şölene; Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Jandarma Garnizon Komutanı Jn. Binbaşı Gökhan Coşkun, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar,  Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, Ünye Emniyet Müdürü Ömer AKAR, Fakülte Dekanları, Meslek Yüksekokul Müdürleri, Genel Sekreter Yardımcısı, Daire Başkanları, akademisyenler, öğrenciler ve basın katıldı.

Oyun havaları ve horonlar eşliğinde birlik, beraberlik ve dayanışmanın en güzel örneklerinin sergilendiği “Geleneksel Hamsi Şöleni”nde yaklaşık 500 kilogram hamsi, dev ızgaralarda pişirilerek konuklara ve öğrencilere dağıtıldı. Yaklaşık 3 saat süren şölene katılanlar güzel havanın ve hamsinin keyfini oyun havaları ve horon ile çıkardılar.

Şölende ızgara başına geçen Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ da kendi elleriyle pişirdiği hamsileri öğrencilere ikram etti. Öğrencilerin arasına katılarak hamsi yiyen ve onlarla sohbet eden Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ horon oynayan öğrencileri de bir süre izledi.

Yaklaşık 3 saat süren şölenin ardından Rektör Prof.Dr. Tarık YARILGAÇ ve Dekan Tevfik NOYAN misafirlerle hatıra fotoğraf çekildi.