"Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadına Yönelik Şiddet" Konulu Eğitim Semineri

6 Aralık 2017 tarihinde Fatsa Halk Sağlığı Merkezinden Psikolog Ali GÜNEŞ tarafından “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadına Yönelik Şiddet” konulu eğitim semineri Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen eğitim seminerine Dekan Prof. Dr. Sadık KILIÇ, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Sebiha KABLAY ve Yrd. Doç. Dr. Züleyha YILMAZ’ın yanı sıra Fakültemiz akademik ve idari personelleri ile öğrenciler katıldı. Eğitim seminerinin düzenlenmesini sağlayan İktisat Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. F. Özlem TEZCEK de toplumsal cinsiyet temalı bir konuşma yaptı.

Fatsa Halk Sağlığı Merkezinin hazırlamış olduğu sine vizyon gösterileri izlenirken, Psikolog Ali GÜNEŞ, ”Kadınlar şiddet vasıtasıyla zorla ikincil bir konuma yerleştirilerek, kadınların ve kız çocuklarının çoğunlukla aile içi şiddet, zorla evlendirme adına işlenen suçlar sonucunda insan haklarını ciddi bir şekilde ihlal eden şiddetin pek çok boyutuna maruz kalıyorlar. Kadına yönelik şiddetle mücadelede toplumsal bilincin artırılmasının hayati öneme sahip olması gerekiyor ” dedi.

Seminerin sonunda Dekan Prof. Dr. Sadık KILIÇ tarafından Psikolog Ali GÜNEŞ’e teşekkür edilerek çiçek takdim edildi.