Finansal Okuryazarlık Semineri Fakültemizde Gerçekleştirildi

21.03.2018 tarihinde Fakültemiz Konferans Salonunda “Finansal Okuryazarlık” konulu bir konferans gerçekleştirilmiştir. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan konferansta ilk olarak Dekan Yardımcısı Doktor Öğretim Üyesi Züleyha Yılmaz bir açılış konuşması yapmış ve neden finansal okuryazarlık konulu bir konferans düzenleme gereksinimi duyduklarını ifade etmiştir. Finansal okuryazarlık, bireylerin para kullanımı veya yönetiminde belirli bir bilgiye dayanarak rasyonel karar vermeleri ve finansal araçların seçiminde doğru bir değerlendirme yapabilmelerini sağlama becerisi olarak tanımlanmaktadır.

Yapılan bu kısa açılış konuşmasının ardından Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş. Karadeniz Bölge Müdürü İbrahim Uzun “Finansal Okuryazarlık” konulu konuşmasını gerçekleştirmiştir. Bireylerin rolleri ile konuşmasına başlayan Sayın İbrahim Uzun, ardından finansal kararları etkileyen kuruluşlardan bahsetmiş, finansal olay ve olguların nasıl yorumlanması gerektiği konusuna değinmiş ve finansal okuryazarlık için bilinmesi gereken temel ekonomik göstergelerin neler olduğunu belirtmiştir. Konuşmasının ilerleyen bölümlerinde öğrencilerin bütçelerini nasıl yönetmeleri gerektiğine dair önerilerde bulunan Sayın İbrahim Uzun, son olarak Kurumlarının Genç Albaraka Akademisi projesi ile öğrencilere sağlamakta oldukları fırsatlardan bahsetmiştir.

Soru-cevap bölümünün tamamlanmasının ardından, Dekan Yardımcısı Doktor Öğretim Üyesi Züleyha Yılmaz’ın katılımlarından dolayı Sayın İbrahim Uzun’a plaketlerini ve teşekkürlerini sunması gerçekleştirilmiştir. Albaraka  Türk Katılım Bankası A.Ş. Giresun Şube Müdürü Fahri Tüfenk, Ordu Şube Müdürü Ömer Aktürk, Fatsa Şube Müdür Fevzi Gül ve Bölge Müdürü Yönetmeni Süleyman Arslan’ın da katılımları ile gerçekleştirilen konferans fotoğraf çekimlerinin ardından sona ermiştir.