ÜNYE İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

Fakültemizde "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" Etkinliği Düzenlendi

Fakültemizde 12 Mart 2020 tarihinde, saat: 15.00 itibarıyla, fakülte konferans salonunda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği düzenlenmiştir.

Etkinlik Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlamıştır.

Ünye İİBF Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Züleyha YILMAZ SOĞUKSU açılış konuşmasını yapmıştır. Açılış konuşmasında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün Dünyada ve Türkiye’de tarihçesini anlatan Dr.Öğr.Üyesi Züleyha YILMAZ SOĞUKSU, ayrıca 12 Mart 1921 tarihinde İstiklal Marşı’nın kabulünü Mehmet Akif ERSOY’un dizeleriyle hatırlatmıştır. Dr.Öğr.Üyesi Züleyha YILMAZ SOĞUKSU ayrıca CoronaVirus Tedbirleri nedeniyle bir süre Fakültede etkinlik yapılamayacağını duyurmuştur.

Ünye İİBF İktisat Bölümü öğretim üyesi Dr. Fatma Özlem TEZCEK ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında kadına yönelik şiddetin kültürel kökenlerini, kadın ve erkeklerin toplumsal cinsiyet algılarının yarattığı sorunları içeren bir sunum yapmıştır.

Etkinlikte Ünye İİBF öğrencileri tarafından ‘Kadın İşte’, ‘Kadın Sokakta’ ve ‘Kadın Evde’ başlıklı 3 kısa tiyatro oyunu sergilenmiştir.

Etkinlikte daha sonra 8 Mart Dünya Kadınlar Günü temalı bir öğrenci paneli gerçekleştirilmiştir.

Etkinlikte son olarak öğrenciler tarafından Türkiye’de kamusal alanda çeşitli mesleklerde başarılı olan kadınlar temsili olarak tanıtılmıştır.

Katılımcılara teşekkür edilmiş ve etkinlik sonlandırılmıştır.

 


Eklenme Tarihi : 17-03-2020 12:10:04