ÜNYE İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

Fakültemiz Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Seminer Gerçekleştirdi

ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ BÖLÜMÜ SEMİNER PROGRAMLARI
Fakültemiz Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü öğretim elemanları Nisan ayından itibaren ayda bir olmak üzere seminer programı gerçekleştirmeye başladı. İlk seminer programı 22 Nisan 2022 günü saat 13:30’da online olarak gerçekleştirildi. Seminerde bölüm Araştırma Görevlisi Gülten ÇAKMAK “Günümüzde Çocuk İşçiliğinin Sosyoekonomik Nedenleri: Türkiye ve Meksika Örnekleri” başlıklı sunumu gerçekleştirdi. Ar. Gör. Gülten Çakmak aynı zamanda yüksek lisans tezi olan ve ödüle değer bulunan çalışmasında Türkiye ve Meksika örnekleri üzerinden çocuk işçiliği karşılaştırması yaptı.

Seminerde Türkiye ve Meksika’da çocuk işçiliğinin sosyoekonomik nedenlerine değinilerek iki ülkenin benzerlik ve farklılıkları çocuk işçiliği açısından karşılaştırıldı. 1970’lerden günümüze neoliberal politikaların iki ülkede yarattığı tahribatın çocuk işçiliği ile ilişkisi tartışıldı. Sunumda çocuk işçiliğinin yapısal nedenleri ortaya konulmuş ve çocuk işçiliğini önlemeye yönelik sosyal politikaların bu yapısal sorunları gözetmesi gerektiği ifade edilerek sunum sona ermiştir.
Seminer programına Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Gürol ÖZCÜRE, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sebiha KABLAY, bölüm öğretim elamanları; Doç. Dr. Nihan CİĞERCİ ULUKAN, Doç. Dr. Umut ULUKAN, Doç. Dr. Çağatay Edgücan ŞAHİN, Dr. Öğr. Üyesi Ali İhsan ÇELEN ve Arş. Gör. Rabia Büşra ERAFŞAR katılmıştır.


Eklenme Tarihi : 22-06-2022 20:22:48