ÜNYE İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

Fakültemiz Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Arş. Gör. Rabia Büşra ERAFŞAR Tarafından Seminer Gerçekleştirildi

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Seminerleri çerçevesinde 2. Seminer sunumu 27 Mayıs 2022 tarihinde saat 13.30’da online olarak gerçekleştirilmiştir. Seminerde Bölüm Araştırma Görevlisi Rabia Büşra ERAFŞAR tarafından “Türk İş Hukukunda Evden Çalışma” konulu çalışma sunulmuştur.
Seminerde ilk olarak genel anlamda evden çalışmaya değinilmiştir. Ardından evden çalışmanın türleri ve evden çalışma durumunda İş Kanunu’ndan ve işçi ve işverenin iş sözleşmesinden kaynaklanan çeşitli hak ve yükümlülükleri incelenmiştir. Genel anlamda Covid-19 salgını dönemindeki evden çalışma modeli üzerinde durulmuş olup konuya ilişkin çeşitli güncel Yargıtay Kararları ve AİHM Kararları tartışılarak sunum sona ermiştir.
Seminer programına Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sebiha KABLAY, bölüm öğretim elemanları; Doç. Dr. Nihan CİĞERCİ ULUKAN, Doç. Dr. Umut ULUKAN, Dr. Öğr. Üyesi Ali İhsan ÇELEN ve Arş. Gör. Gülten ÇAKMAK katılmıştır.


Eklenme Tarihi : 22-06-2022 20:32:06