ÜNYE İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

Fakültemiz Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağatay Edgücan ŞAHİN Tarafından Seminer Gerçekleştirildi

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünde her ay düzenlenen ve geleneksel hale gelen Seminer programları kapsamında 3. seminer sunumu, 22 Haziran 2022 tarihinde saat 20:00’de online olarak gerçekleştirildi. Seminerde Bölüm Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağatay Edgücan ŞAHİN tarafından “Bir Üretim-Tüketim Modeli Olarak Dünyada ve Türkiye’de Kooperatifler” konulu çalışma sunuldu.


Seminerde ilk olarak tarihsel süreç içerisinde kooperatifçiliğin ortaya çıkışı ve gelişimine değinildi. Ardından kooperatifçilik hareketinin çeşitli ülkelerdeki etkileri, uygulama örnekleri ele alındı. Dünyadaki örnekler üzerinden Türkiye’de farklı sektörlerde neler yapılabileceğine dair çözüm önerileri tartışıldı. Son olarak kooperatifçilikteki problemli noktalara ve sahada yaşanan aksaklıklara dikkat çekildi.


Seminer programına Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sebiha KABLAY, bölüm öğretim elemanları; Doç. Dr. Nihan CİĞERCİ ULUKAN, Doç. Dr. Umut ULUKAN, Dr. Öğr. Üyesi Ali İhsan ÇELEN, Arş. Gör. Gülten ÇAKMAK ve Arş. Gör. Rabia Büşra ERAFŞAR katılmıştır. Seminer programlarına 2022-2023 Öğretim Yılı Güz Yarıyılında devam edilecektir.


Eklenme Tarihi : 23-06-2022 11:31:57