ÜNYE İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

Fakültemiz Öğrencilerine “Kariyer ve İstihdam Fuarı” Etkinliği Düzenlendi

Fakültemiz Öğrencilerine “Kariyer ve İstihdam Fuarı” Etkinliği

Çalışma ve İş Kurumu Ünye Hizmet Müdürlüğü, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası ile Girişimcilik ve Kariyer Kulübü işbirliği ile...

Çalışma ve İş Kurumu Ünye Hizmet Müdürlüğü, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası ile Girişimcilik ve Kariyer Kulübü işbirliği ile “Kariyer ve İstihdam Fuarı” etkinliklerinin açılış töreni gerçekleşti.

Fakültemiz Konferans Salonu’nda düzenlenen programda Eğitim ve Yönetim Danışmanı Okan Gümüş’ün “Girişimcilik ve Geleceğin Fırsatları” konulu konferansı öğrencilere sunuldu.

Girişimcilik ve Kariyer Kulübünün düzenlediği “Kariyer ve İstihdam Fuarı” programın açılış konuşmasını yapan

Fakültemiz Dekan Vekili Prof. Dr. Gürol ÖZCÜRE konuşmasında şunları ifade etti; “Öğrencilerimizin mezun oldukdan sonra iş dünyasına daha iyi şekilde hazırlanmaları için geçmişte kulübümüz bir çok etkinlik gerçekleştirdi. Bugün de Okan Gümüş Bey’in konferansının herkese faydalar getireceğine inanıyorum. Fakültemiz genç ve son derece köklü akademik bir geçmişe sahiptir, bölgenin ve ülkenin ihtiyaçlarına uygun çalışmalarla hareket etmektedir. Bugünkü fuarımızda da öğrencilerimiz için fuarımıza katılan firmalarımızın sunacağı olanakları iyi değerlendirmelerini istiyorum.” diye konuştu.

Düzenlenen program ile ilgili konuşma yapan Ünye Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Levent ŞENYURT sözlerinde şunları ifade etti: “Bugün düzenlenen programda stantlara baktığımızda bölgemizde ne kadar firmamız olduğunu ve sanayinin ve üretimin sadece büyük şehirlerde olmadığını gördük. Büyük şehirlerde olan imkanların çoğunun burada olduğunu görmekteyiz. Bizler öğrencilerimizle beraber olmalıyız. Bizler bütün öğrencilerimize kapılarımızı açarız ve onlara bütün iş bilgilerini vermek için destek oluruz. Öğrencilerimiz okul yaşamlarını devam ettirirken iş hayatını da görmeleri onlara büyük katkı sağlayacaktır.” diyerek sözlerini tamamladı.

İş verenlerin istekleriyle ilgili öğrencilere bilgilendirmelerde bulunan İŞKUR Ordu İl Müdürü İsa KAYMAK konuşmasında şunları ifade etti: “Bugün hepimiz siz öğrenciler için buradayız. Tecrübe ve deneyim, iş verenlerin aradığı en büyük özelliktir. Sizler sizden önceki kuşakların beklentilerini bilmeniz gerekmektedir. Bizler de sizlerin beklentilerini anlamamız gerekmektedir. Geçmişimizi iyi tanımalıyız ve geçmişimizi anlarsak iş herkese hazır durumda olacaktır.” .

Hayatta iyi noktalara gelebilmek için çok çalışmak gerektiğini belirten Ünye Belediye Başkanı Hüseyin TAVLI: “İstihdamla ilgili hükumet boyutunda sanayinin desteği gerçekten çok önemlidir. Genç girişimcilerin desteklenmesi de gelecek için çok büyük önem arz etmektedir. Sadece üniversitede eğitim görmek yeterli değildir. Gençlerimiz mezun olmadan önce kendi çizgilerini çekmeleri ve geliştirmeler yapmalıdırlar. Herkes çalışarak bir yerlere gelmektedir ve erken dönemde iyi çalışmak gerekmektedir. Beyninizle hayat kazanmak istiyorsanız çok çalışmak ve sahayı tanımak gerekmektedir.” diye konuştu.

Hedefleri Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin GÜNEY: “Kuşaklar arasında geçişler çok hızlı şekilde gerçekleşmektedir. Çağ dediğimiz kavram da 100-150 yıl gibi insan ömrü kadar yıl ile ifade edilmektedir. Biz yaşadığımız için çağ değişimini fark etmiyoruz ancak bizden sonraki nesiller bunu daha iyi anlayıp ifade edeceklerdir. Değişim bu kadar hızlı gerçekleştiğinden bu durumun yorucu tarafları da vardır. Çok hızlı adapte olmak ve kendimizi yenilemek durumundayız. Burada da Z Kuşağı diye bir kavram ortaya çıkıyor ve Z Nesli maaşın en yüksek olduğu ve saygı duyulan mesleklere yönelim olan kuşak olarak biliniyor. Ya hep ya hiç anlayışla hareket ediliyor. Öz güven ve hedefler olması güzel ancak bu hedefleri kendimizi bilerek koymalıyız. Bizler kendimizi bilerek ve gerçekçi hedeflerle yola çıkmalıyız. Bizler aklımızı cesaretimizle birleştirerek “İlim Çin’de de Olsa Gidin, Bulun, Alın” diyen bir inancın mensubu olarak yaptığımız işlerin hakkını vermeliyiz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri düzenlenen programa katılan firmalara plaket taktim ettiler.

Eğitim ve Yönetim Danışmanı Okan GÜMÜŞ’ün “Girişimcilik ve Geleceğin Fırsatları” konulu konferansında öğrencilere şunları ifade etti: “Mutlak gerçeği hiç kimse bilmiyordur. İnsanoğlu da bunun araştırmasının peşindedir. Mümkün olan gerçekler vardır. Sizler için bu yaşlarda her şey mümkündür. Bunların önünde hiçbir teknik mani yoktur. Bir de muhtemel gerçekler vardır. Sizlerin eğitimleriyle ve güçlü yönlerinizle olabileceğiz muhtemel gerçekler vardır. Biz bu gerçeklerin farkına varıp ona göre hareket etmeliyiz. Kendimizin yeteneklerini bilerek hayatımızla ilgili gerçekçi planlar kurup, bu planları hayata geçirmek için çok çalışmalıyız.” diye konuştu.

Konferansın ardından programa katılan firmaların stantları gezilerek öğrencilere firmalarla ilgili bilgilendirmeler yapıldı.

 


Eklenme Tarihi : 03-05-2019 14:19:51