Fakültemizde 2017-2018 Öğretim Yılı Açılış Dersi Vali Seddar YAVUZ Tarafından Gerçekleştirildi.

10.10.2017

Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen “Açılış Dersi” konulu etkinliğe Ordu Valisi Seddar YAVUZ, Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin GÜNEY, Ünye Belediye Başkanı Ahmet ÇAMYAR, Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Soner AYGÜN, Ünye İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Esat Can ÖZTÜRK, Ünye İlçe Emniyet Müdürü Ahmet AKSU, Ordu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Tevfik NOYAN, Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mustafa SAKAL, siyasi parti İlçe temsilcileri ve Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Akademik ve İdari Personelleri yanı sıra Fakülte öğrencileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşması Dekan Prof.Dr. Mustafa SAKAL tarafından yapıldı. Dekan Prof.Dr. Mustafa SAKAL,”Bugün burada valimizden öğreneceğimiz çok şeyler var. Bu Fakülteden mezun olan öğrencilerimiz, ülkemizin farklı kurumlarında görev alacaklar. Bu kurumlara hakkıyla gelerek ülkemiz için hayırlı hizmetler yapacakları inanıyoruz. Valimizin aramızda olması bizler ve sizler için çok önemli olduğunu biliyoruz” dedi.

Dekan Prof.Dr. Mustafa SAKAL’dan sonra kürsüye konuşmacı olarak gelen Ünye Belediye Başkanı Ahmet ÇAMYAR, “Hiç kuşkusuz eğitim bir milletin geleceğini kurtaracak olan en önemli olgudur. Bizler bunun için mücadele vermekteyiz. Milletlerin ıslahı kötülerin imhasında değil yeni nesillerin eğitimdedir” diye konuştu. Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin dersliklerinin artık yeterli olmadığını söyleyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet ÇAMYAR, “ Türkiye’de her ilde artık üniversite var, diğer üniversiteler göre biz ayrıcalıklı olup daha farklı bakış açılarıyla fark oluşturmalıyız.Fakültemiz çok güzel bir konumda, deniz sıfır bir noktada fakat artık burası bizlere yetmiyor. İnşallah daha modern bir üniversiteyi yakında Ünye’ye kazandıracağız” dedi.

Ordu Valisi Seddar YAVUZ’un kendi hayatından örnekler verdiği konuşmasında; 8 Çocuklu, babası çiftçilik ile geçimini sağlayan bir ailenin altıncı çocuğu olarak ilkokulu bitirene kadar kırsalda tarım işleriyle uğraştığını, ilkokul öğretmeninin ısrarlı tavsiyelerinin üzerine ve babasının eğitime verdiği önemle orta okulu Eskişehir’de okuma kararı aldığını belirten Vali Seddar YAVUZ, üniversite sınavında yüksek bir puan alarak İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesini kazandığını ve mezun olduktan sonra açılan kaymakamlık  sınavını kazanarak mesleğe adım attığını dile getirdiği konuşmasında Fakültemiz öğrencilerine devlet kadrolarında yükselme konusunda önyargılarını kırmaları ve bu konuda gayret göstermeleri konusunda tavsiyelerde bulundu. Ayrıca Vali Seddar YAVUZ, Osmanlı ile yani geçmişimiz ile ilişkimizin kopmaması, iyilik yaptıkça iyilik bulacağımız konusundaki konuşması salondaki misafirler tarafından dikkatle dinlendi.

Vali Seddar YAVUZ, “Ortaokul 3. sınıfta iken Kaymakam olmayı düşündüm ve amacımda iyi bir yere gelmekti. Belki de çocukluk aklıyla büyük adam olmaktı. Öyle bir sevda ile yola başladık ve bugün Vali olarak karşınızdayım. Sizlere tavsiyem; reaktif düşünceden vazgeçin. Kendinize güvenin, ne istediğinizi bilin ve çalışın. Herkesin aradığı bilgi, beceri, yetenek. Ne olursanız olun bilgi, beceri, ve yeteneğiniz yoksa, bir işe  başlamanız mümkün değil. Kaymakamlık mesleği de Türkiye’de her alanda hizmet verebilen bir alan olması vesilesiyle diğer mesleklerden çok daha farklı bir özelliğe sahip. Bizim mesleğimize girecek insanların, akademik becerileri, çok düzgün bir Türkçeye sahip olmaları ve hitaplarının çok güçlü olması gerekir. Dolayısıyla ne dediği anlaşılmayan, Türkçeyi düzgün kullanamayan insanların, toplumda yarattığı etki sınırlıdır. O yüzden öğrenim hayatınızda beden dili başta olmak üzere Türkçe hâkimiyeti, hitabeti geliştirmeniz çok önemli diye düşünüyorum. Bunun yanında yaptığınız hiçbir iyilik karşısında bir teşekkür beklememek,  icra edilen tüm meslek için sihirli bir cümledir. Bizim hedefimiz; insanların teşekkürünü almak değil,  kendimizi mutlu etmektir. Çünkü,  insanların doğası itibariyle iyilik yaptığında, birinin gönlünü aldığında, gönül huzuru içerisinde hayatını geçirir. Dolayısıyla iyilik yaptıkça, kendinizi mutlu edersiniz. Bu nedenle hizmet aşkı; bir insanın kendini geliştirebilmesi, ifade edebilmesinin bir yoludur.  Diğer taraftan da huzurlu ve mutlu olabilmesinin başka bir yoludur. Fikir sahibi olmadan ideoloji sahibi olmayın. Fikir sahibi olmadan ideoloji sahibi olanlar, ancak ve ancak taraftarlık yapar. Taraftarlıkta da akıl yoktur, duygu vardır” şeklinde konuştu.

Vali Seddar YAVUZ, “Liderler her zaman iyi yapan ve iyi konuşanlardır” sözüne istinaden öğrencilere “Öncelikle Türkçemizi geliştirmemiz ve dilimizi kusursuz konuşmamız gereklidir. Kendini iyi ifade edemeyen, düşüncelerini konuşarak kitlelere aktaramayanlar asla lider olamaz.” sözleriyle Türkçe’nin önemine vurgu yaptı.

Programın sonunda Vali Seddar YAVUZ’a, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Tevfik NOYAN tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.